school-verwoestDe orkaan Matthew heeft in het Caribisch gebied een spoor van verwoesting achtergelaten. En ondanks het feit dat de orkaan inmiddels een cycloon is geworden, is er nog steeds kans op gevaarlijke overstromingen langs de oostkust van Amerika. In deze staten zijn tot dusver dertig slachtoffers geteld. Duizenden mensen verblijven in opvanglocaties.
In HAITI vond de grootste verwoesting plaats. Tenminste 1000 doden zijn gemeld, waaronder 1 Nazarener gemeentelid. Tot nu toe is bekend dat meer dan 535 Nazarener families huizen, gewassen, en middelen van bestaan hebben verloren. En 30 van de 33 Nazarener kerkgebouwen in het zuidwesten zijn ingestort. In dit land hebben 1,4 miljoen mensen dringend behoefte aan hulp.
Door de overstromingen dreigt een uitbraak van cholera. Tot nu toe zijn in het zuidwesten van Haïti minstens 125 gevallen van cholera bevestigd. Sinds 2010 zijn al meer dan 10.000 mensen gestorven aan cholera en elke week komen er nieuwe gevallen bij.
Door Nazarene Compassionate Ministries konden de kerken Crisis Care Kits, voedselpakketten, Sawyer waterfilters en tenten uitdelen. Op dit moment zijn nog eens 1500 waterfilters, 150 tenten en 140.000 voorverpakte maaltijden op weg naar Haïti.

In Cuba zijn meer dan 1 miljoen mensen geëvacueerd. In de Baracoa en Maisi gebieden zijn huizen en gebouwen zwaar beschadigd. Minstens 29 Nazarener gezinnen zijn dakloos geworden en er zijn mogelijk 15 kerken beschadigd.

De Kerk van de Nazarener in het Caribisch gebied vraagt uw steun, zodat zij voor veilig water, voedsel en onderdak kunnen zorgen voor mensen die door deze orkaan bijna alles verloren hebben.

haitiHOE?
Door te bidden:
Voor mensen die rouwen vanwege het verlies van dierbaren. Voor mensen die hun huis hebben verloren en geen middelen hebben om dit weer op te bouwen. Voor verdere bescherming van het leven. Voor kwetsbare kinderen en oudere volwassenen. Voor de kerken in het Caribisch gebied en Amerika die samen hulp verlenen.
Bidt dat mensen Gods troost en rust mogen ervaren.

Door te geven:
Het Hurricane Matthew Response Fund wordt gebruikt voor onmiddellijke hulpgoederen, maar is ook bedoeld voor wederopbouw en herstel op de langere termijn.
U kunt uw gift overmaken naar NL 37 INGB 000 40 85 285 t.n.v. District Nazarene Missions International onder vermelding van Hurricane Matthew Response of via uw plaatselijke NMI rekeningnummer.