Het Amerikaanse echtpaar voelt zich echt verbonden met ons land, omdat JoAn Nederlandse voorouders heeft en hier zelf geboren is. Ze hebben twee kinderen: David en Corrie.

Robert en JoAn wonen sinds 1999 in Manilla op de Filippijnen. Voor hun vertrek naar de Filippijnen zijn zij voor de Kerk van de Nazarener werkzaam geweest in het Amerikaanse district. Robert als voorganger en als docent; JoAn als betrokkene bij zendingswerk en kampleider.

Robert geeft nu in Manilla les op het Asia-Pacific Nazarene Theological Seminary om de, vaak jonge, kerkleiders en pastors voor te bereiden op hun werk. Ook begeleidt hij studenten op hun stageplaatsen.
JoAn vervult een aantal pastorale taken op het seminarie. Samen met een aantal studenten, zijn zij betrokken bij de vele straatkinderen van Manila die zich in leven houden door te bedelen en te stelen.
Zij bieden de kinderen basale medische zorg en proberen de liefde van Jezus met hen te delen. Indien mogelijk helpen ze kinderen het straatleven achter zich te laten.