Dag 1
Na een goed verlopende ontmoeting, ´s morgens vroeg op Schiphol en een probleemloze vlucht, kwamen we op 11 oktober rond één uur aan op het vliegveld van Boekarest. Aldaar werden we in drie personenbusjes ingedeeld en vertrokken we naar Sighişoara.

Er volgde een lange rit van vijf uur door een afwisselend landschap. Dan weer vlak met ontelbare  hoogspanningsmasten  en her en der  industrieel aandoende bouwsels, dan weer kronkelend over bergwegen met uitzicht op herfstige bossen.  Tussendoor veel stadjes, dorpjes met huizen in diverse staten van onderhoud. Onderweg hebben we fijne gesprekken kunnen voeren.

Een tussenstop bij een enorme supermarkt (ook hier is de oorspronkelijk  Franse supermarktketen ´Carrefour´ doorgedrongen) waar we op eigen gelegenheid wat konden eten.  Uiteindelijk kwamen we na donker, rond half negen plaatselijke tijd aan in onze verblijfplaats voor de komende 14 dagen.   We hebben intrek genomen in de B&B ´Joker´ en daarna nog naar het centrum van Sighişoara. Dat zag er in het donker allemaal erg oud uit, in positieve zin, overigens. Mooi bewaarde oude gebouwen, pleintjes, kerken.

In ´the house on the Rock´, midden in dat oude centrum, gebruikten we nog een lichte maaltijd en werden we officieel door Roberta Bustin welkom geheten.

Daarna maar gauw naar bed, want de lange dag eiste zijn tol.  De B&B voldoet aan de eisen die wij verwende westerse mensen tegenwoordig stellen J. Dus goede bedden, schone badkamers en, ‘belangrijkste’:  een internet verbinding.

Gelukkig is onze verbinding met God niet afhankelijk van omstandigheden!  Morgen naar de plaatselijk kerk van de Nazarener.

Dag 2
Te oordelen naar de tevreden geluiden in de ontbijtzaal namen Daniëlle en David gemakshalve aan dat iedereen goed had geslapen.  Het ontbijt was meer dan prima. Hierna vertrokken we richting kerk. Deze ligt op ongeveer 50 meter van de B&B. Hier hebben we een heel  speciale dienst meegemaakt: De dienst was in het Roemeens en in het Nederlands. Het zingen van de liederen in beide talen gaf een bijzonder gevoel van verbondenheid!

Rolf gaf vertelde met een Powerpoint presentatie nog wat over Nederland, maar ook over Efeze 2, waarbij hij ook uitlegde wat wij hier eigenlijk willen komen doen. De preek ging over Jesaja 6 en de woorden ‘transformation total’ hoefden niet te worden vertaald, die konden we zo wel begrijpen. Aan het eind van de dienst deelden we stroopwafels uit bij de uitgang van de kerk.

’s Middags hebben we veel van de historische binnenstad op de heuvel kunnen zien. De dag was verder erg ontspannen en we genieten van het mooie weer en elkaars aanwezigheid.