Het laatste verslag uit Kisvarda …

Na nog een dag hard gewerkt te hebben, komt het einde in zicht…  De vloerverwarming ligt erin, de radiatoren hangen, de slaapkamers zijn klaar (geverfd en wel), terras is erg mooi geworden, ramen en deuren zijn sluitend gemaakt (door onze Gerben), de ramen staan in de lak en de waterleidingen zijn aangelegd. Alleen de afvoer hebben we helaas niet helemaal afgekregen (maar dat was ook niet gepland).

Het geld was helaas niet toereikend voor het kopen van een cv-ketel. Maar daar hebben we een oplossing voor bedacht: de twee oudste dochters van de dominee, Réka en Vanda, komen zeer waarschijnlijk in het najaar naar Nederland om een paar optredens te geven. Op deze manier willen we geld inzamelen voor de ketel. Nadere details volgen nog.

Qua ontspanning hebben we vanmiddag een heerlijk verfrissend waterballet gehouden. Waarbij enkele mensen maar droog zijn gebleven … (hè Mirjam C. en Gerben?). Het is namelijk nog steeds tropisch warm. Daarom hebben Mirjam O. en Mirjam W. zich gistermiddag ‘opgeofferd’ om met de dochters van de dominee te gaan zwemmen. Vervelend toch … Ook was het heerlijk terrasweer, dus daar hebben we gisteravond dankbaar gebruik van gemaakt. Na 1 rondje werden we echter vriendelijk verzocht weer te vertrekken (22u is blijkbaar Hongaarse sluitingstijd … ?).

Vanavond ons laatste avondmaal hier. De dominees vrouw gaat nog een extra lekkere maaltijd voor ons maken. Als afscheid hebben we een leuke plant voor ze gekocht. Ook hebben we als aandenken aan ons leuke, warme, enthousiaste, gezellige en uitermate grappig team een houten kruis gemaakt. Homemade by Jim, Gerben en Mirjam C. Achterop heeft iedereen hun naam gezet. Voorop staat ‘W & W’ (Work & Witness), ‘2008’ en ‘NL’. And last, but not least: in het midden een hart, ingelegd met zout. Dit omdat het thema van ons team was: het zout der aarde zijn.

Tijdens het avondmaal zal Roos ook nog worden gehuldigd. Dit omdat ze voor de 5e keer mee is met het
W & G team. Haar stoel zal worden versierd en ze krijgt een ketting van crèpepapier.

Morgenvroeg … vroeg op! Om 6u45 worden we bij het pension opgehaald om te ontbijten in de kerk. Daarna snel met onze bagage richting het station, waar om 8u40 onze trein richting Budapest vertrekt. Daar zullen we dan rond een uur of 1 ’s middags aankomen. Onze vlucht is rond 15u50. Daarmee is deze bijzondere tijd helaas weer voorbij … Alhoewel velen van ons het ook wel weer erg prettig vinden om weer thuis te zijn (en in hun eigen bed te slapen!)

Iedereen bedankt voor de belangstelling, de bijdrage en het gebed!

Een lieve, laatste groet uit Kisvarda,
Mirjam O C en W van het team W & G