De Kerk van de Nazarener in Maralik, Armenië is voor een deel gebouwd met geld, gegeven door Nazareners van over de hele wereld aan het Albastenfonds. Maralik, waar de kerk zich bevindt, ligt in het hoger gelegen deel van Armenië, zo’n 3 uur rijden van de hoofdstad Yerevan.

De voorganger van de gemeente in Maralik heet Hamlet Mkrtchyan.
God heeft voorganger Hamlet en Werk- en Getuigenisteams gebruikt om de burgemeester enthousiast te maken voor Jezus. De kerk heeft de grootste kans om de kinderen in deze kleine stad te bereiken.

Een geweldige gebedsverhoring was de Vakantie Bijbel School (VBS) afgelopen zomer. Ondanks dat deze nieuwe kerk succes had in het bereiken van de kinderen in Maralik, verwachtte niemand de grote opkomst.

Een week lang kwamen er 69 kinderen naar de Vakantie Bijbel School, waar 7 jeugdleden hielpen. Op de laatste dag was de kerkzaal gevuld met familie van deze 69 kinderen om het slotprogramma te zien. Veel kinderen maakten een keus voor Jezus om Heer van hun leven te zijn! De zondag voor de Vakantie Bijbel School zaten er 19 kinderen opgepropt in de zondagsschool. Twee weken later, na de Vakantie Bijbel School, waren er 54 kinderen in de kerk en werden zij opgesplitst in twee groepen voor de zondagsschool. Wat was dat geweldig om te zien!

Dit alles was mogelijk door de gulle gaven van Nazareners over de hele wereld, 69 kinderen in Maralik zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Gods zegen, Scott Rainey

Hieronder de kerk en de kinderen uit de kerk in Maralik

Kerk in Maralik