In Zarga, na Amman de grootste stad van Jordanië, hebben de Nazareners een school. Er wonen iets meer dan 1 miljoen mensen.
De school in Zarqa was het eerste werk in Jordanië van de Kerk van de Nazarener. Kort na het begin van de school kwam er ook een Kerk van de Nazarener in Zarqa op dezelfde plek. Tot op de dag van vandaag delen de school en de kerk hetzelfde gebouw en bedienen zij samen de gemeenschap. De kerk heeft 50 leden en de school heeft per jaar zo’n 215 studenten van de kleuterschool tot 9th grade (14-15e jaar).

De school en de kerk liggen in het oude deel van Zarqa waar de armste mensen wonen. 160 leerlingen krijgen steun vanuit het KinderAdoptiePlan (1/3 van hun schoolgeld wordt betaald). Voor kinderen in grote nood, die de school op wil vangen, wordt geprobeerd extra giften te vinden. Om een voorbeeld te noemen, 3 kinderen uit een gezin gaan gratis naar school omdat hun vader vorig jaar is vermoord. De kinderen hebben een trauma, dus het laatste wat zij nodig hebben om te verliezen is de vertrouwdheid van hun geliefde school.
Over het algemeen wordt er in Jordanië gedacht dat het werken met kinderen een moeilijk beroep is. Onze docenten leveren goed werk want onze leerlingen staan er goed voor wanneer zij onze school verlaten. Bij het afscheid zijn leerlingen emotioneel en smeken ons om ook een 10th grade te starten, die wij op dit moment niet hebben.
Wij hebben besloten onze school uit te breiden met een 10th grade maar het ontbreekt ons op dit  moment aan voldoende ruimte en faciliteiten. In 2011 zijn we gestart met het bouwen van o.a. een laboratorium, bibliotheek en een computerruimte op de bovenste verdieping van de school.
Vier Werk- & Getuigenisteams hebben ons geholpen met het project en brachten ook veel benodigd schoolmateriaal mee. Het gebouw is bijna klaar. Wij wachten nu geduldig op de afronding van de bouw.
Uit het Albastenfonds hebben wij $25,000 ontvangen voor de start van de eerste fase van de bouw (inclusief bouwtekeningen, bouwvergunning en zware en gevaarlijke bouwwerkzaamheden). Wij zijn dankbaar voor het Albastenfonds. Wij geloven dat onze school:
–    een kerk is die 5 keer per week bij elkaar komt,
–    de mensen leert over Gods genade in Jezus Christus (in woorden en daden),
–    mensen toerust voor de bediening (of ze het nu weten of niet) en
–    zorgt dat kinderen van verschillende achtergronden vriendschappen kunnen sluiten en bruggen kunnen bouwen (een ervaring die naar wij hopen hun hele leven zal beïnvloeden).