Vanaf haar begin heeft Nazarene Missions International (NMI) voor het werk van de wereldwijde kerk gebeden. Als wereldwijde denominatie die in 164 gebieden over de hele wereld aanwezig is, streven wij ernaar om met elkaar verbonden te zijn en elkaar door middel van gebed te bemoedigen.

Dit verlangen is niet uniek voor de Kerk van de Nazarener. Een hart voor zending en het werk van Gods Koninkrijk hier op aarde is altijd de hartslag van de kerk geweest. Begin 1887 ontstond een oproep tot gebed voor zending, wat uiteindelijk is uitgegroeid tot de Wereldgebedsdag. Deze beweging is wereldwijd en strekt zich uit over alle denominaties. De Wereldgebedsdag valt elk jaar op de eerste vrijdag van maart.

In 1996 sloot Nazarene Missions International zich bij deze beweging aan door als Nazareners wereldwijd een Week van Gebed te houden gericht op het bidden voor onze broeders en zusters Door onze week van gebed in dezelfde week als de Wereldgebedsdag te houden doen we ook met onze broeders en zusters van buiten de Kerk van de Nazarener mee.

Dank je wel voor je deelname aan deze Wereldwijde Week van het Gebed!