Hoe leuk en inspirerend is het om samen met mensen uit het district met een hart voor zending samen te komen?!

Zaterdag 22 april hebben wij elkaar ontmoet tijdens de jaarlijkse DNMI-conventie in Amersfoort. Wij zijn er hartelijk ontvangen en hebben tijdens de lunch genoten van heerlijke Armeense en Georgische soep en salades, gemaakt door vrouwen uit het AZC.
Dit jaar was Trino Jara te gast. Hij werkt als predikant en districtssuperintendent in Armenië en is Field Strategy Coordinator voor Zuidoost Azië.

Hij heeft ons elkaar op een ‘boerenmanier’ leren begroeten en ons na laten denken over het dromen van Gods dromen.

Werk- en Getuigenisteam naar Armenië, oktober 2017
Omdat er nog geen aanmeldingen zijn voor het Werk- & Getuigenisteam voor aanstaande oktober, hebben wij daar als vergadering bij stilgestaan en gekeken naar mogelijkheden om de reis aantrekkelijker te maken.

Onlangs heeft de kerk in Yerevan een gebouw aan kunnen kopen, waardoor de verblijfkosten lager zullen uitvallen. Op korte termijn zal de vernieuwde informatie hierover breder bekend worden gemaakt.

Plaatselijk
Tijdens de conventie hebben de vertegenwoordigers uit verschillende gemeentes verteld hoe zij zending – dichtbij of ver weg – handen en voeten geven in hun gemeente.

Dorcas uit Rotterdam heeft verteld over haar stichting en over het community center van de Kerk van de Nazarener dat in haar geboortedorp in Kenia gebouwd gaat worden.

Zorg
Naast de vele mooie dingen die plaatselijk en in de wereld gebeuren is er ook zorg.

De DNMI bestaat uit een kleine groep mensen. Zij zouden als team graag versterkt worden met een secretaris en een penningmeester. Er zal een ‘denktank’ gevormd worden, die het komend jaar zal nadenken over de NMI. Met als doel om de NMI beter te laten aansluiten bij de behoeften binnen de gemeentes en de eisen van deze tijd.

Het was een inspirerende dag van ontmoeting en bemoediging.