Na de verwoestende bosbranden op Maui zijn Nazarenerkerken opgestaan als bron van steun. Te midden van uitdagingen bieden ze met behulp van NCM  hulp en hoop aan de getroffenen. Lees hieronder over hun inspanningen en hoe ook jij kunt helpen!

Momenteel staat het dodental bij de bosbranden in Maui op 106. Duizenden mensen hebben hun huis verloren door de branden, en meer dan 3.000 gebouwen zijn beschadigd geraakt door het vuur en de rook. De communicatie op het eiland verloopt nog steeds moeizaam, en ongeveer 2.000 huizen en bedrijven wachten op het herstel van elektriciteit. Deze brand is de dodelijkste in de Verenigde Staten gedurende de afgelopen eeuw.

In de nasleep van deze ramp reiken Nazarenerkerken de helpende hand met de liefde van Christus. Pukalani Community Church of the Nazarene biedt continu ondersteuning aan evacuƩs en overlevenden. Het kerkgebouw heeft mensen in nood opgevangen, waaronder zowel vakantiegangers van over de hele wereld als lokale bewoners. Vrijwilligers verzamelen dringende hulpgoederen, zoals water, voedsel, kleding en noodvoorraden, om over het hele eiland te verspreiden. Daarnaast bereidt de gemeente zich voor op langdurige hulpverlening. Ook de Kahului-kerk van de Nazarener heeft benodigdheden aan overlevenden geleverd en maakt zich klaar om mensen in hun kerkgebouw op te vangen. Bovendien zijn duizenden crisiszorgkits vanuit NCM Nazarener-magazijnen op het vasteland naar Maui verscheept.

Geven

Je kunt deze hulp ondersteunen door te doneren aan het Maui Wildfires Response Fund. Met jouw donatie laat je degenen die hun huis of geliefden hebben verloren weten dat ze geliefd zijn en er niet alleen voor staan! Je kunt je gift overmaken naar NL 37 INGB 000 40 85 285 t.n.v. District Nazarene Missions International of via het rekeningnummer van je lokale kerk. Beiden onder vermelding van NCM: Maui Wildfire Response