Op 21 mei 2020 heeft de supercycloon Amphan een spoor van verwoesting in de delta tussen Bangladesh en India achtergelaten en veel leed veroorzaakt. Deze cycloon was de krachtigste orkaan sinds 13 jaar met windsnelheden van 185 km per uur veroorzaakte overstromingen en extreme schade. Hierdoor zijn tot nu toe minstens 102 mensen zijn omgekomen en 13 miljoen mensen zijn door deze cycloon getroffen. Duizenden mensen zijn dakloos geworden en er is gebrek aan alles. Door de overstromingen is de oogst verwoest en de visserij vernietigd. Dijken zijn doorgebroken en de infrastructuur is ernstig beschadigd. 

Voordat de cycloon toesloeg werden meer dan 2 miljoen mensen naar schuilplaatsen geëvacueerd. Door de pandemie met het coronavirus was dit niet zonder risico omdat het onmogelijk is in deze schuilplaatsen voldoende afstand van elkaar te houden. Mensen verbleven met honderden of duizenden bij elkaar en de angst voor een uitbraak van het virus is dan ook groot.

Op dit moment keren mensen weer terug naar huis om de schade op te nemen en te proberen weer een bestaan op te bouwen. Maar er is een gebrek aan alles en het risico op ziektes is erg groot. Bangladesh Nazarene Mission (BNM) – de tak van Nazarene Compassionate Ministries in Bangladesh – helpt in samenwerking met de regering met onderdak en noodpakketten waarin voedsel en hygiënische middelen (zoals mondkapjes en schoonmaakmiddelen).

Je kunt helpen!!! Hoe?

Door te bidden en te geven.

1: Steun het werk van BNM
Door een gift te storten op het rekeningnummer van de plaatselijke gemeente of op het rekeningnummer van de DNMI NL37INGB0004085285 t.n.v. Districts Nazarene Missions International beiden onder vermelding van “cycloon Amphan Bangladesh”

Afbeelding met gebouw, buiten, staand, man

Automatisch gegenereerde beschrijving

2: Changing Lives
Han en Corry Tan uit de Kerk van de Nazarener in Utrecht zijn al jaren actief in het getroffen gebied in Bangladesh. Zij zetten zich in voor de gezondheid van de allerarmsten en werken samen met BNM. Meer hierover is te lezen op de website van hun stichting Changing Lives. Via deze stichting voeren zij een actie, waarbij ze twee stukken zeep aan elk noodpakket toevoegen. Zo kun je voor 1 euro een heel gezin in het getroffen gebied helpen gezond te blijven! Dit kan gemakkelijk via www.changinglives.nl/?page_id=61 maar mag ook op het rekeningnummer van de DNMI NL37INGB0004085285 t.n.v. Districts Nazarene Missions International onder vermelding van “zeep Bangladesh”.

3. Sponsor een kind
Sponsor een kind via het Kinderadoptieplan in Bangladesh: 

Bedankt voor uw gift.

De DNMI raad