Help onze broeders en zusters van de kerk van de Nazarener met het geven van noodhulp in het getroffen gebied in Syrië! Zij doen alles om onder moeilijke omstandigheden hulp te bieden. Via Nazarene Compassionate Ministries kunnen ook wij helpen om het verschrikkelijke leed wat de mensen in dit gebied heeft getroffen te verzachten! NCM heeft het volgende bericht vandaag verspreid:

Help onze broeders en zusters van de kerk van de Nazarener met het geven van noodhulp in het getroffen gebied in Syrië! Zij doen alles om onder moeilijke omstandigheden hulp te bieden. Via Nazarene Compassionate Ministries (NCM) kunnen ook wij helpen om het verschrikkelijke leed wat de mensen in dit gebied heeft getroffen te verzachten!
NCM heeft het volgende bericht vandaag verspreid:

“In Turkije en Syrië blijven reddingswerkers zoeken naar overlevenden van de verwoestende aardbeving van gisteren. Tot nu toe hebben meer dan 7000 mensen het leven verloren en al meer dan 20.000 mensen zijn gewond geraakt. Functionarissen van de Wereldgezondheidsorganisatie verwachten dat het aantal dodelijke slachtoffers uiteindelijk zal oplopen tot 20.000.

In Syrië (een land dat al worstelt na 12 jaar van conflict) leven miljoenen Syriërs als ontheemden in het gebied dat het zwaarst door de aardbeving is getroffen, velen in overvolle kampen waar middelen schaars zijn. Het barre winterweer bemoeilijkt zoek- en reddingsoperaties en zorgt voor extra ellende voor degenen die nu dakloos zijn. Sommige gebieden zitten zonder elektriciteit of brandstof.

De Kerk van de Nazarener is (sinds 1920) actief in Syrië. Lokale kerken helpen al bij de zorg voor getroffen gezinnen. Op dit moment ligt hun focus op het bieden van onderdak, voedselhulp en noodvoorraden zoals dekens. Eén gemeente stelde hun gebouw open om mensen te huisvesten die niet naar huis kunnen terugkeren.

Een pastoor deelde gisteren een update en zei: “Dank u voor uw gebeden. [Dit] is erg moeilijk en verwarrend omdat we nog nooit met zo’n situatie te maken hebben gehad. Het weer is erg koud, de verwarmingsmiddelen zijn zeer beperkt, de schok van de aardbeving is verschrikkelijk, en de angst voor naschokken bestaat nog steeds. De kerk is open als schuilplaats en de broeders werken de klok rond om te helpen. We bidden om goddelijke bescherming voor iedereen en om wijsheid en genade zodat de kerk haar rol kan spelen rol bij het helpen en geruststellen van mensen. Dank u voor uw gebeden.”

Als u geeft, steunt u deze kerken terwijl zij hulp en steun bieden aan hun buren tijdens deze moeilijke crisis. Blijf bidden om vrede en troost van Christus in de nabijheid van allen die in nood zijn.”

Wij vragen u te bidden voor zowel de situatie in Syrië als in Turkije. Omdat NCM via de aanwezige lokale gemeentes van de Kerk van de Nazarener hulp biedt ligt de focus voor praktische noodhulp op Syrië.

Giften

U kunt uw gift overmaken naar NL 37 INGB 000 40 85 285 t.n.v. District Nazarene Missions International of via het rekeningnummer van je lokale kerk. Beiden onder vermelding van NCM: Noodhulp Syrië.