Het aantal COVID-19 besmettingen en sterfgevallen in India stijgt tot ongekende hoogte, er is een geregistreerd aantal van meer dan 215.000 sterfgevallen dat nog steeds toeneemt.  Het aantal sterfgevallen is de afgelopen drie weken bijna verdrievoudigd en was in de afgelopen 24 uur meer dan 3.600. Aangenomen wordt dat het werkelijke dodental veel hoger ligt.

De dramatische toename van het aantal gevallen heeft de gezondheidszorg overspoeld; zowel ziekenhuizen als crematoria zijn overvol en er is een ernstig tekort aan zuurstof. De toename van het aantal besmettingen en sterfgevallen heeft ook het uitvoeren van vaccinaties in het hele land vertraagd.

Nazarener kerken in India zijn vanaf het begin van de pandemie, een jaar geleden, actief betrokken bij het geven van hulp, en zorgen dat honderden gezinnen voedsel en voorraden ontvangen. Onlangs is gestart met een project om 500 gezinnen van een uitkering te voorzien. Dit is vooral belangrijk geworden tijdens de pandemie. Het is van vitaal belang dat mensen de juiste veiligheidsmaatregelen nemen, maar dat betekent voor hen ook een aanzienlijk verlies aan inkomen. Degenen die in armoede leven, hebben nu zelfs nog minder middelen dan normaal.

Het Reynolds Memorial Hospital, een Nazarener-ziekenhuis opgericht in 1938, biedt eerstelijnszorg aan patiënten met COVID-19. De Kerk van de Nazarener mobiliseert steun voor het ziekenhuis door zuurstof en andere dringende zaken te verstrekken. De toename van het aantal gevallen heeft ook gevolgen voor dit ziekenhuis, personeelsleden werken buitengewoon hard om degenen die onder hun hoede zijn goed te behandelen. Ongeveer 16 van de medewerkers zijn ook besmet en worden ook in het ziekenhuis behandeld.

Lazarus, een districtssuperintendent in India, is herstellende van COVID-19, samen met vier leden van zijn familie. De steun van de Nazarener-kerk hielp hen met hoge medische rekeningen, en hij zei dat hij het werk graag zou willen voortzetten door zich voor anderen in nood in te zetten.

“Blijf alstublieft voor mij, de kerk in India en al onze leiders bidden”, zegt hij. “Bid vooral voor mijn land om veiligheid onder Gods bescherming en een ​​helende aanraking.”

Grote delen van de bevolking zijn tijdens de pandemie hun inkomen kwijtgeraakt, waardoor het bijna onmogelijk is om essentiële zaken als boodschappen en huisvesting te kunnen betalen. Steun van kerken verlicht wat stress, aangezien vele gezinnen met moeite het inkomensverlies, als gevolg van de pandemie, kunnen overleven. Deze steun omvat ook het ondersteunen van predikanten, die hun normale loon niet ontvangen nu de kerken gesloten zijn.

Pastor Pratik werd in april positief getest op COVID-19, samen met zijn ouders. Hij zegt dat de steun van de kerk een grote hulp was.

‘Ons land heeft uw gebeden nodig’, zei hij. ‘Onze voorgangers en de gezinnen die hun dierbaren hebben verloren, hebben uw gebeden nodig. Bid alstublieft voor het hele land. “

Hoe te helpen

Bidden

  • Bid voor degenen die dierbaren hebben verloren, en bid voor degenen die medische zorg zoeken voor hun dierbaren.
  • Bid voor het personeel van alle ziekenhuizen, inclusief het Reynolds Memorial Hospital, die al weken een toenemende stroom patiënten hebben behandeld.
  • Bid voor degenen die ziek zijn, dat ze snel genezen en herstellen, en bid dat de verspreiding van het virus vertraagt.
  • Bid voor degenen die het meest kwetsbaar zijn tijdens deze crises, vooral ouderen, mensen met een handicap en mensen die in armoede leven.

Ga naar www.ncm.org/pray, om een ​​gebed of een aanmoedigingsbriefje te sturen.

Geven

Kerken en individuen over de hele wereld kunnen ondersteuning bieden via de COVID-19 Response – India. Donaties zullen worden gebruikt voor onmiddellijke gezondheidsbehoeften. Geef via uw plaatselijke kerk of via de rekening van de DNMI: NL37INGB0004085285 t.n.v. Districts Nazarene Missions International onder vermelding van COVID-19 Response – India.