Over de hele wereld blijft de toegang tot voedzaam voedsel een voortdurende strijd, verergerd door de COVID-19-pandemie, de aanhoudende oorlog in Oekraïne en grootschalige weergebeurtenissen. Tussen de 691 en 783 miljoen mensen worden geconfronteerd met honger en voedselonzekerheid.

Dit jaar zal het NCM Christmas Project projecten ondersteunen in Malawi, Burundi, Armenië, Oekraïne, Benin, Zambia, het Midden-Oosten, Sri Lanka en verder.

Mubire in Rwanda

Mubire is een echtgenoot en vader van drie kinderen uit Rwanda, waar hij training heeft gekregen in landbouwpraktijken om voedsel te kunnen voorzien voor zijn gezin en de oogst te vergroten om te verkopen in hun gemeenschap. Vóór de training was het leven voor Mubire en zijn gezin erg uitdagend.

“Ik kon niets vinden om mijn kinderen te helpen overleven… de kinderen waren altijd ziek omdat ze niets te eten hadden,” zei hij.

Op een dag kreeg hij bezoek van een lokale Kerk van de Nazarener voor een huisbezoek. Hij deelde zijn zorgen over zijn gezin en zij nodigden Mubire uit om deel te nemen aan het voedselzekerheidsproject.

“Ze troostten me, toonden me liefde en zetten mijn naam op de lijst om met de training te beginnen,” zei hij.

Mubire kreeg training in nieuwe manieren om kunstmest te gebruiken en kon meelopen met anderen die met succes aan het boeren waren. Als gevolg van deze nieuwe vaardigheden kon hij voedsel voor zijn gezin voorzien en de extra oogst verkopen om aan aanvullende behoeften te voldoen.

“[Deze landbouwvaardigheden] hebben mij geholpen om te beginnen met het oplossen van problemen die ik thuis had… het heeft mij geholpen om mijn leven ten goede te veranderen.”

Geef aan het kerstproject van NCM

U kunt uw gift overmaken naar de rekening van de DNMI van de Kerk van de Nazarener NL 37 INGB 000 40 85 285 of op de rekening van uw plaatselijke gemeente beiden onder vermelding van ‘NCM Christmas Project’.