Mubire is een echtgenoot en vader van drie kinderen uit Rwanda, waar hij training heeft gekregen in landbouwpraktijken om voedsel te kunnen voorzien voor zijn gezin en de oogst te vergroten om te verkopen in hun gemeenschap. Vóór de training was het leven voor Mubire en zijn gezin erg uitdagend.

“Ik kon niets vinden om mijn kinderen te helpen overleven… de kinderen waren altijd ziek omdat ze niets te eten hadden,” zei hij.

Op een dag kreeg hij bezoek van een lokale Kerk van de Nazarener voor een huisbezoek. Hij deelde zijn zorgen over zijn gezin en zij nodigden Mubire uit om deel te nemen aan het voedselzekerheidsproject.

“Ze troostten me, toonden me liefde en zetten mijn naam op de lijst om met de training te beginnen,” zei hij.

Mubire kreeg training in nieuwe manieren om kunstmest te gebruiken en kon meelopen met anderen die met succes aan het boeren waren. Als gevolg van deze nieuwe vaardigheden kon hij voedsel voor zijn gezin voorzien en de extra oogst verkopen om aan aanvullende behoeften te voldoen.

“Deze vaardigheden hebben me geholpen om problemen thuis op te lossen. Ik heb nu kippen en een geit, ik kan de schoolkosten van mijn kinderen zonder problemen betalen en ben begonnen met sparen. Ik waardeer dit project enorm, omdat het mijn leven ten goede heeft getransformeerd.”

Geef aan het kerstproject van NCM

U kunt uw gift overmaken naar de rekening van de DNMI van de Kerk van de Nazarener NL 37 INGB 000 40 85 285 of op de rekening van uw plaatselijke gemeente beiden onder vermelding van ‘gift NCM 2023’.