Cebu City, Centraal Filippijnen
Ook al is het moeilijk te geloven, het is alweer een maand geleden dat supertyfoon Yolanda aan land kwam en veel gebieden in Centraal Filippijnen verwoestte. Van 4 tot 6 december kwamen hoofdleiders van Nazarene Disaster Response, Nazarene Compassionate Ministries en het Filippijnse veldkantoor samen in Cebu City om te bidden, te evalueren en een strategie te vinden voor het herstelproces van de komende weken en maanden.

Een van de belangrijkste onderwerpen van deze vergadering was de ontwikkeling van een strategie voor de distributie van meer dan 100.000 kilo voedsel, medicijnen, medische hulpmiddelen, waterfilters, en algemene hulpmiddelen die gedoneerd zijn door Heart to Heart International en FedEx en op 25 november afgeleverd zijn. Hoewel er al diverse pallets met hulpmiddelen in een aantal van de hardst getroffen gebieden afgeleverd zijn, is het doel gesteld om de hele zending op 23 december gedistribueerd te hebben.

Een ander belangrijk onderwerp was het inzetten van niet-medische vrijwilligers. Tot zover zijn de enige niet-Filippijnse vrijwilligers die ingezet zijn in de regio, allen onderdeel geweest van medische hulpoperaties. Nu de kritieke medische nood voor een groot deel is verholpen, is er een strategie bedacht voor het inzetten van vrijwilligers op het gebied van puin verwijderen, herconstructie en ontwikkelingsprojecten. Verwacht wordt dat diegenen die zich hebben opgegeven na 1 januari zullen worden gebeld.

Het Filippijnse veldkantoor wil graag haar diepste waardering uitspreken aan alle districten, kerken, individuƫn en eenheden die hebben gebeden en geholpen in deze massale hulpoperatie. Zonder u zou het bijna onmogelijk zijn geweest om de levensveranderende impact te maken die de Kerk van de Nazarener gedurende de afgelopen maand heeft weten te bewerkstelligen. De Filippijnse Micronesia Field Strategy Coordinator, Stephen Gualberto, zal over een paar dagen een persoonlijk woord van dank op video uitbrengen. We moedigen u aan deze video te bekijken en het te delen binnen uw kerk en uw kringen. De video wordt uitgebracht op het YouTube nieuwskanaal van World Mission Communications Asia Pacific. Ook zal hij te zien zijn op de homepagina van de regionale website www.asiapacificnazarene.org

Dank u voor uw voortdurende gebeden en partnerschappen met de Filippijnen en de Asia-Pacific regio. Als u graag zou willen helpen met de herstelwerkzaamheden in 2014 door vrijwilliger te worden, gaat u dan naar het opgaveformulier op onze website www.asiapacificnazarene.org/volunteer-now.