De Kerk van de Nazarener heeft Luxemburg officieel erkend als het 164e land tijdens de 97e zitting van de Algemene Raad die in februari digitaal werd gehouden.

“Het is met bijzondere dankbaarheid dat we de intrede van de Kerk van de Nazarener in Luxemburg aankondigen”, zei algemeen hoofdinspecteur David Graves. “Door de bediening van de Kerk in andere landen werd de basis gelegd voor het begin van de Kerk van de Nazarener in Luxemburg. Door de leiding van toegewijde Nazareners is de deur geopend voor de uitbreiding van de heiligheidsboodschap in ons 164e mondiale gebied. We prijzen God voor wat Hij doet en zal doen in dit land. “

Regiodirecteur Eurazië Jim Ritchie voegde eraan toe dat hij opgetogen was om de kerk in Luxemburg officieel te verwelkomen in de regio Eurazië.

“De kerk in Luxemburg is trouw aan haar bediening en groeit al een aantal jaren en ik feliciteer ze met het bereiken van dit historische moment”, zei Ritchie. “Ik geloof dat er zoveel voor hen te wachten staat en ik zal ze steunen terwijl ze groeien in Christus en in missionaire invloed in hun land.”

Luxemburg is een klein land gelegen tussen Frankrijk, Duitsland en België. Het land telt iets meer dan 600.000 inwoners en bijna 50 procent van de inwoners heeft een buitenlandse nationaliteit. Luxemburg heeft drie officiële talen: Frans, Duits en Luxemburgs.

Het werk van de Kerk van de Nazarener in Luxemburg begon in 2017 via Antonio Cardoso, die van Kaapverdië naar Luxemburg emigreerde om als softwareontwikkelaar te werken. Cardoso was een lid van de Kerk van de Nazarener in Kaapverdië, en hij kende veel mensen in Luxemburg met Nazarener connecties.

Hij begon te bidden om een kerk te mogen starten. Onder Gods leiding nam hij contact op met mede-Nazareners en in september 2017 hield Cardoso de eerste bijeenkomst in zijn appartement. De groep breidde zich geleidelijk uit en verhuisde naar de kapel in hun geboorteplaats Bettembourg.

Alle 17 mensen in de groep komen uit Kaapverdië, het geboorteland van General Superintendent Eugénio Duarte. Een paar maanden nadat de groep van Cardoso was begonnen bijeen te komen, werden de leden uitgenodigd voor de Duitse districtsvergadering waar Duarte de voorzitter van de Duitse conventie was. Ze ontmoetten hem en deden verslag over de groei van hun bediening.

‘Hij moedigde ons aan om te blijven bidden en door te gaan,’ zei Cardoso. “We hebben drieënhalf jaar besteed aan het opstarten van een kerk. Het was moeilijk, maar we hadden geduld. ” Cardoso en de leden in Luxemburg zijn gefocust op het vinden van de juiste manier om hun buren te bereiken. Hoewel Luxemburg overwegend een christelijke natie is, heeft het een grote bevolking die zich met geen enkele religie identificeert.

“Luxemburg is een van de rijkste landen ter wereld”, zei Cardoso. “Mensen hebben hun materiële behoeften [vervuld] en ze zijn tevreden. Hoewel dit in veel ontwikkelde landen aanwezig is, hebben we nog steeds het gevoel dat mensen wanhopig op zoek zijn naar meer en dat ze God nodig hebben in hun leven. De uitdaging is om de beste manier te vinden om met hen over het evangelie te praten.

“We doen onderzoek, bestuderen cijfers, bidden, denken en proberen de beste manier te vinden om mensen hier te bereiken. Het idee is om onze werkwijze te verbeteren om onze doelen te bereiken. Niemand heeft de sleutel, en we zouden het aan God moeten vragen en onze creativiteit moeten gebruiken om die te vinden. “

Die doelen zijn volgens Cardoso om mensen tot Christus te brengen en tegelijkertijd een positieve invloed op de samenleving te hebben.

“We zouden graag een deel van de oplossing in dit land worden en waarde toevoegen aan de samenleving”, zei Cardoso. “Luxemburg heeft mensen van meer dan 170 nationaliteiten. We zouden graag een kerk hebben met mensen van overal. Net zoals Paulus ernaar streefde het evangelie beschikbaar te maken voor de heidenen, zullen wij proberen hetzelfde te doen. ”

Oorspronkelijk geplaatst op www.nazarene.org