Dinsdag 19 april 2011 in Sendai, Japan Shouei Abe, predikant van de Sendai Tomizawa Kerk van de Nazarener, heeft de deuren van de kerk opengesteld voor de gemeenschap meteen na de aardbeving en daaropvolgende tsunami in het noordoosten van Japan op 11 maart.
De kerk was een van de weinige stabiele structuren met stromend water en andere energievoorzieningen. Mensen konden zich wassen in de kerk, en binnen korte tijd kwamen 200 mensen regelmatig naar de kerk.
Abe ontmoet andere pastors in Sendai en hij begon een ondersteunend netwerk, Tohoku HELP. Hij is elke dag bezig als een van de belangrijkste leden van het netwerk.

Het verzamelen van vrijwilligers

District Landelijke voorzitter Manabu Ishida, predikant van Oyama Kerk van de Nazarener, bezocht en verspreid leveringen in Sendai, een van de gebieden waar de tsunami aan land kwam. Daarna zijn Pastor Shunichiro Shinozawa en Pastor Atsushi Kume als vrijwillige leiders van de Japanse Nazarene Compassionate ministerie heen gegaan.
Ze hadden contact met het gemeentehuis van Higashi Matsushima stad, in een van de gebieden die beschadigd is door de aardbeving en zijn met een concreet plan ter overweging gekomen om vrijwilligers uit de Japanse Kerk van de Nazarener te sturen.
Als gevolg van dit overleg, besloten ze dat de heer Sueoka uit de Japanse NCM en Pastor Kume de eerste groep vrijwilligers zouden begeleiden tijdens de Golden Week in mei. Ze hebben een plan om modderige huizen schoon te vegen en personen te helpen die verblijven in opvangcentra, terwijl vrijwilligers verblijven in een christelijke pension. Zij zullen proberen om te beginnen met twee vrijwilligers groepen van ongeveer 10 personen, en het verzamelen van vele vrijwilligers uit Nazarener Jeugd Internationale voor deze zomer.

Gebeden en giften uit het buitenland

De Global Kerk van de Nazarener, stuurt Japan US $ 50.000 via Nazarene Compassionate Ministries en bieden medische en andere ondersteuning. Algemene hoofdinspecteur JK Warrick en Verne Ward, directeur van de Kerk van de Nazarener’s Azië-Pacific regio, brengt een bezoek aan Sendai en ook een gebouw van de Japanse Kerk van de Nazarener in Tokio van 25 tot 27 april.
Nazarener gezinnen uit de hele wereld gedenken hen in hun gebeden en verzenden giften. Bijvoorbeeld studenten uit North Carolina in de Verenigde Staten / Canada Regio brieven en Japans-Amerikanen verzonden kleine artikelen. De brieven en artikelen werden vervolgens verstuurd naar schuilplaatsen via Sendai Tomizawa kerk.

Maatregelen van Japan Kerk van de Nazarener

De Japanse Kerk van de Nazarener is ook bezig met ondersteuning voor de wederopbouw van de interkerkelijke kerken rondom het getroffen gebied.
Donaties werden gedaan aan Tohoku HELP voor Akira Sato, dominee van de Fukushima First Bible Baptist kerk, gelegen naast de kerncentrale, en tevens zes andere kerken – Wesleyan Heiligheid, Broederschap van Christ Church, Christus Seikyodan, Jezus Christus kerk in Japan, Japan Free Methodist Church, en Japan Heiligheid kerk.

Pastor Sato verblijft in een opvangcentrum.

Op het hoofdkantoor in Tokio, bespreekt het Comite de maatregelen die genomen moet worden voor het bouwen van een Nazarener hoofdkwartier in Japan, dat bestand is tegen een aardbeving.

JNCM heeft meer personeel en het aantrekken van vrijwilligers om er te werken, te vertalen en andere taken. Pastor Abe wil graag betrokken blijven bij mensen die in tijdelijke huisvesting in de buurt van Sendai Tomizawa kerk wonen. Voorgangers van de Kanto gebied, als partner, besloten om donaties voor het werk rond Sendai Tomizawa kerk te sturen.

De Japanse kerk heeft meer dan 1,7 miljoen yen ontvangen van 30 Nazarener kerken in drie weken, en de raad van bestuur en JNCM kantoor zijn dankbaar voor al de gebeden en ondersteuning.

– Japan Nazarene Compassionate Ministries