Zoals u wellicht weet is er in Armenië een zeer moeilijke situatie ontstaan vanwege de recente aanval door Azerbeidzjan op Nagorno-Karabach (door Armeniërs bekend als Artsakh).

Op 19 september lanceerde Azerbeidzjan een grootschalige aanval op Nagorno-Karabach, waarbij de burgerlijke infrastructuur en de bevolking werden getroffen. Er vielen burgerdoden en gewonden, terwijl de inwoners van Artsakh met hun kleine leger probeerden hun land te verdedigen, met name de burgers die zich in het midden van het conflict bevonden.

Als gevolg van deze situatie en de latere aankondiging van de regering van Azerbeidjzan dat Artsakh als natie zal ophouden te bestaan en zal worden opgeëist door Azerbeidzjan is een groot deel van de Armeense bevolking gevlucht naar Armenië.

De Armeense Kerk van de Nazarener werkt samen met NCM International om families uit Artsakh die hulp nodig hebben te ondersteunen bij het zich vestigen in verschillende gemeenschappen in Armenië. De meerderheid van de families die in Yerevan, Shirak en andere provincies aankomen, komen zonder bezittingen omdat ze hun huizen onverwachts moesten verlaten.

De kerk in Armenië voorziet hen van basisbenodigdheden om hen te helpen zich te vestigen. Sommigen lukt het om bij familieleden te verblijven, terwijl anderen proberen plaatsen te vinden om te huren en te wonen. Op dit moment weten de meeste van deze families niet wat ze moeten doen, omdat ze geen baan hebben en een groot deel van hen kleine kinderen en ouderen in hun families heeft.

De kerk werkt eraan om voedsel- en hygiënepakketten, medicijnen en andere basisbenodigdheden te verstrekken. Verschillende families in de lokale kerken komen uit Artsakh of laten hun familieleden bij hen komen wonen. De grootste uitdaging is de aankomende winter, wanneer het koude weer het erg moeilijk zal maken voor de mensen om te overleven.

Hulp geven?

Giften kunt u overmaken op de rekening van de DNMI: NL 37 INGB 000 40 85 285 o.v.v. Support Armenian Refugees