Voor vrouwen en meisjes. die in Liberia wonen, kan het leven moeilijk zijn. Het land staat op nummer 150 van de 159 landen op de vrouwendiscriminatie index (UNDP – 2015), waarbij slechts 17 procent van de meisjes een opleiding op middelbaar niveau volgt. Een meisje in Liberia heeft beperkte opties, als het gaat om haar toekomst, en 36 procent van de meisjes in Liberia zijn getrouwd vóór hun 18e levensjaar. Deze ongelijkheid leidt tot hoge percentages misbruik van en geweld tegen vrouwen.

Nazarener kerken in Monrovia voelde zich geroepen om hier iets tegen te doen. Ze verenigden zich in het Empowering Women with Dignity-project (Geef vrouwen kracht met waardigheid) om vrouwen kansen te bieden om hun economische omstandigheden te verbeteren en hun door God gegeven waardigheid te bevestigen en te herstellen.

Het NCM Christmas Project van dit jaar biedt ondersteuning aan beroepsopleidingen, om vrouwen en meisjes te ondersteunen. Wanneer je geeft, help je de deur te openen naar nieuwe kansen en hoop op een betere toekomst te creëren.

Hieronder lees je ‘één van de verhalen van vrouwen die geholpen zijn met het programma.

Tege en Dedde leren hoe ze zeep kunnen maken. Dit lijkt misschien een eenvoudig product, maar voor deze vrouwen verandert de vaardigheid hun leven al.

 Tege zat op de middelbare school, maar moest afhaken nadat ze zwanger was geworden. Haar ouders waren woedend en stuurde haar het huis uit. Zonder familie stond Tege voor een toekomst van alleen leven en zorgen voor haar kind. Als alleenstaande ouder kon ze amper in leven blijven. Met haar nieuwe vaardigheden om zeep te maken, kan Tege haar producten naar de lokale markt brengen om te verkopen. Ze heeft nu genoeg geld om huur en eten te betalen voor haar en haar kind, en verlicht het dragen van haar lasten.

Dedde is een alleenstaande moeder van vier kinderen. Zonder werkervaring had Dedde moeite om voor haar kinderen te zorgen. Het was zo moeilijk dat een van haar dochters regelmatig wegliep vanwege de honger en dagen achtereen wegbleef op zoek naar eten. Nu neemt Dedde haar kinderen op zaterdag mee naar de lokale markt, waar ze vloeibare zeep en andere schoonmaakmiddelen verkoopt. Daarmee verdient ze een regelmatig inkomen en kan genoeg eten kopen voor haar hele gezin. Haar dochter loopt niet meer weg, wat de stress en zorgen van Dedde aanzienlijk heeft verminderd.

Tege en Dedde hebben nieuwe hoop voor de toekomst. Het NCM Kerst Project van dit jaar zal ervoor zorgen dat meer vrouwen nieuwe werkervaring opdoen en geeft hen hoop op een zelfstandig leven.

U kunt uw gift storten via het rekeningnummer NL37INGB0004085285 van de DNMI o.v.v. Kerstproject 2019