Ook zo geraakt door de beelden van rijen mannen, vrouwen en kinderen die situaties van oorlog en geweld proberen te ontvluchten? Al zien we deze beelden niet meer dagelijks, nog steeds proberen duizenden mensen langs dezelfde routes een veilig heenkomen in Europa te bereiken. In Midden Europa biedt de kerk van de Nazarener langs de vluchtroutes hulp aan deze mensen. Maar er zijn heel veel vluchtelingen en maar weinig werkers! Vanuit ons district willen we deze kerken helpen bij hun werk onder de vluchtelingen door het zenden van W&G teams, die twee weken zullen blijven.

Gaat u/jij met hen mee?

De volgende periodes zijn uitgekozen om teams naar Slavonsky Brod in Kroatië en Šid in Servië te sturen: 27-02-2016 tot 11-03-2016 en 30-04-2016 tot 13-05-2016. De omstandigheden van de vluchtelingen veranderen dagelijks en daarmee soms ook wat en waar iets moet worden gedaan. Dus, verwacht veranderingen en wees flexibel!
De visie en hoop van het team in Hongarije, Kroatië, en Servië is om naast praktische hulp vooral menselijke waardigheid aan mensen terug te geven. Door de situatie in de landen van herkomst en de ontberingen tijdens het vluchten hebben mensen liefdevolle menselijke interactie moeten missen. Met gevolgen voor het gevoel van eigenwaarde voor mensen. Wij willen laten zien dat ieder mens er toedoet!

Je kunt de volgende taken verwachten:

~Samen met andere buitenlanders werken, onder leiding van een lokale Nazarener.
~Andere teamleden (Nederlandse of andere nationaliteit) ondersteunen
~Praten met vluchtelingen
~Spelen met kinderen
~Uitdelen van voedsel kleding, en andere spullen.
~Vluchtelingen helpen met het registratieproces bij de grens
~Verhalen van vluchtelingen meenemen naar huis, verspreiden en uitleggen hoe we als Nederlanders voor hen kunnen bidden en zorgen

Is deze reis geschikt voor jou?

  • Ben je in goede fysieke conditie?
  • Heb je een hart van liefde en bewogenheid?
  • Kun je flexibel zijn?
  • Heb je de ziel van een dienaar?
  • Kun je met mensen bidden?
  • Kun je hard werken in moeilijke omstandigheden?

Kun je alle vragen met “ja” beantwoorden?

[button-blue url=”http://goo.gl/forms/G5gLRB8MR3″ target=”_blank” position=””]Meld je aan![/button-blue]

Kosten

De kosten zijn €650 (inclusief vliegtickets naar Boedapest, verblijf, eten, en vervoer in Hongarije) + reisverzekering. Mocht dit bedrag een probleem zijn, vul dan het contactformulier in. Mocht de reis goedkoper uitvallen, dan krijg je dat geld uiteraard terug.

Langer dienen?

Wilt u voor een langere tijd (4+ weken) dienen? Of wilt u naar Midden Europa op een andere tijdstip? Vul het contactformulier in om de mogelijkheden te bespreken!