Vanaf haar oprichting heeft Nazarene Missions International (NMI) voor het werk van de wereldwijde kerk gebeden. De kerk van de Nazarener is aanwezig in 163 landen en streeft ernaar om met elkaar verbonden te zijn en elkaar te ondersteunen in gebed. Dit verlangen is niet uniek voor de Kerk van de Nazarener. Een passie voor zending en het werk van Gods koninkrijk hier op aarde is altijd de drijfveer van de kerk geweest. Vanaf 1887 wordt tot gebed voor zending opgeroepen. Deze oproep is uitgegroeid tot een wereldwijde gebedsbeweging die dwars door alle denominaties loopt.  De Wereldgebedsdag valt elk jaar op de eerste vrijdag van maart. Dit jaar is dat op 5 maart.

In 1996 sloot de NMI zich bij deze beweging aan door als Nazareners internationaal een week van gebed te houden gericht op het bidden voor onze broeders en zusters wereldwijd.  Door onze week van gebed in dezelfde week als de Wereldgebedsdag te houden doen we ook met onze broeders en zusters van buiten de Kerk van de Nazarener mee.

Dit is het 25e jaar dat deze wereldwijde Week van Gebed wordt gehouden. Ter ere van dit speciale jubileum willen we de onderlinge band in de kerk door gebed verstevigen. Elke dag van de gebedsweek schrijft een kerkleider, telkens uit een ander deel van de wereld, gebedsverzoeken en dankbaarheden. Deze gebedsbrief is daarom in meer talen beschikbaar dan ooit tevoren, waaronder het Nederlands!

Gebedsbrief

Videos