Vandaag, 25 april 2015, werd rond het middaguur het land Nepal getroffen door een aardbeving van 7.9 op de schaal van Richter. Het epicentrum ligt 75 km ten noordwesten van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Dit is gelegen in het Annapurna gebied, dichtbij Pokhara waar het hoofdkwartier staat van het International Nepal Fellowship. (Dit was de eerste zendingsorganisatie die in 1956 in Nepal begon).

Het nieuws vermeldt honderden doden alleen al in Kathmandu. Door ooggetuigen werd gemeld dat op het Durbar plein, dat op de  werelderfgoedlijst staat, alleen nog stenen en puin ligt. De pas aangelegde wegen zijn opengereten, het vliegveld is gesloten en de enige toegang tot Nepal is via India, een dagreis met de auto – mits de wegen begaanbaar en open zijn. Duizenden mensen zijn verschrikkelijk angstig, omdat er nog steeds kleinere en grote naschokken zijn. 

De kerk van de Nazarener heeft enkele honderden kerken met ca 1000 leden in Nepal. In Kathmandu en omgeving zijn meer dan 10 kerken en startende gemeentes getroffen. Ondanks verwoede pogingen van DS Dilli en zijn raad is het hen nog niet gelukt om contact te krijgen; een slechte verbinding met de Districtssecretaris heeft niet veel opgeleverd, maar hij leeft in ieder geval. Joerg(George) Eich, de nieuwe Eurasia regionale leider van NCM is onderweg naar Nepal. Hij reist samen met een groep dokters en zusters van Humedica, een partner organisatie die Nazarene Compassionate Ministries NCM in verschillende rampen eerder heeft geholpen over de wereld.

Wilt u alstublieft bidden voor de slachtoffers in Nepal. Maar ook voor District Superintendent Dilli,  Padam zijn assistent en zijn hele staf. Zij hebben onze gebeden nodig voor bescherming en Wijsheid, zodat zijn hen kunnen helpen die lijden en in nood zijn.

Wilt u ook financieel helpen dan kan dat;

Giften kunt u overmaken op NL37INGB0004085285 t.n.v. Districts Nazarene Missions International o.v.v.  Aardbeving Nepal

Hartelijk dank!

Vertaald bericht van;
Dr. Hermann Gschwandtner
Church of the Nazarene, South Asia