Op zaterdagochtend, 14 augustus 2021 werd Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht va 7,2 op de schaal van Richter. De aardbeving veroorzaakte aanzienlijke verwoestingen.Er zijn naar schatting 2,207 mensen omgekomen en meer dan 12,000 gewond geraakt. Tienduizenden mensen hebben geen huizen meer. De grootste zorgen bij het herstel van het land omvatten het gebrek aan onderdak, honger en het uitbreken van ziekten. In twee Nazarener districten, Grand Anse en Sud, werden 15 kerken vernietigd; sommigen waren nog steeds in verval na de orkaan Matthew in 2016 en ondergingen extra schade tijdens deze aardbeving. In het Sud District stortte één pastor zijn huis in. Ongeveer 5000 Nazarener families hebben momenteel behoefte aan voedsel, onderdak en andere noodhulp.

De zwaarst getroffen gebieden bevinden zich op het zuidwestelijke schiereiland van Haïti, waar onbegaanbare wegen en geweld het leveren van hulp extreem uitdagend maakt. Samen met Nazarene Compassionate Ministries verspreiden de lokale Nazarener kerken tarps, tenten en voedselpakketten.

Hoewel kerkleden willen helpen met het bieden van onderdak, heeft slechts ongeveer de helft van de kerken op het Grand Anse District afgesloten gebouwen. Deze zijn mogelijk niet stabiel. Bovendien zijn veel mensen bang om binnen te slapen tijdens de naschokken en slapen daarom liever buiten in tenten en onder dekzeilen.

Het is waarschijnlijk dat het herstel in dit gebied jaren zal vergen.

Hoe je kunt helpen?

Bid:

Bid voor de mensen die te maken hebben met de verwoesting die de aardbeving heeft achtergelaten, vooral zij die dierbaren en huizen hebben verloren. 
Bid voor degenen al een trauma hebben opgelopen door de grote aardbeving 11 jaar geleden. 
Bid voor een snelle en veilige levering van voorraden, inclusief onderdak, voedsel en medicijnen. 
Bid voor degenen die het kwetsbaarst zijn, waaronder ouderen, mensen met een beperking en mensen die in armoede leven. 
Bid voor kerkleiders en kerken die reageren op de behoeften om hen heen. 

Ga naar ncm.org/pray om een gebed of een bemoediging te sturen.

Geef:

Je kunt steun bieden via het Haïti Earthquake 2021 Fund. De giften zullen worden gebruikt voor directe noden en behoeften, waaronder onderdak, schoon water, voedsel en medische benodigdheden, maar ook voor behoeften op langere termijn.

Je kunt je gift overmaken naar NL 37 INGB 000 40 85 285 t.n.v. District Nazarene Missions International of via het rekeningnummer van je lokale kerk. Beiden onder vermelding van Aardbeving Haiti 2021.