Op 26 november j.l. om 4:00 uur ’s ochtends schrok Albanië wakker van een aardbeving van 6.4 op de schaal van Richter in het drukbevolkte gebied in Albanië. Hierbij zijn vele doden, gewonden en ingestorte gebouwen en huizen tot gevolg. Velen verblijven nu buiten vanwege de honderden naschokken van de afgelopen dagen. Deze mensen hebben behoefte aan de eerste levensbehoeften en dekens.

Op 26 november j.l. om 4:00 uur ’s ochtends schrok Albanië wakker van een aardbeving van 6.4 op de schaal van Richter in het drukbevolkte Noord-Westen van Albanië.

Hierbij zijn vele doden en gewonden gevallen. Daarnaast zijn er veel ingestorte gebouwen en huizen. Veel Albaniërs verblijven nu buiten vanwege de angst dat de honderden naschokken van de afgelopen dagen alsnog gebouwen en huizen zullen doen instorten. Deze mensen hebben behoefte aan de eerste levensbenodigdheden en dekens.

Het is de dodelijkste aardbeving sinds de 1979 toen een aardbeving van 6.9 op de schaal van Richter meer dan 120 doden in Albanië tot gevolg had.

De Kerk van de Nazarener heeft ook enkele gemeentes in Albanië, zoals is Kombinat, Tirana en Durres. Deze kerken zijn ook beschadigd.

Vanuit kerken is al wel hulp opgezet om mensen te voorzien van dekens, kleding, voedsel en onderdak. Zo worden er bijvoorbeeld honderden boterhammen gesmeerd om de getroffenen te voorzien van voedsel.

Bidt voor de hulp die gegeven mag worden, dat dit ook ontvangen mag worden als teken van Gods liefde naar deze mensen in nood.
U kunt ook geven via het rekeningnummer NL37INGB0004085285 van de DNMI o.v.v. Albanië aardbeving 2019.