Schakel Roberta Bustin – 2014-2015

Roberta BustinIn Amerika is de SCHAKEL bekend als LINKS (Loving Interested Nazarenes, Knowing and Serving), wat betekent dat een zendeling/zendingsechtpaar/Mission Corps vrijwilliger voor 2 jaar aan een District wordt verbonden om zo contacten te onderhouden, voor diegene te bidden en te ondersteunen.

Een schakel geeft de kerk de mogelijkheid om in de zendingsopdracht ons sterk te maken voor hen in gebed, hun te ondersteunen en hen persoonlijk te leren kennen.

Het bemoedigen en dienen door leden van ons District van de zendeling heeft vaak geleid tot blijvende vriendschap en heeft door de jaren heen meegewerkt om een passie te ontwikkelen voor zending in de harten van jongeren en jonge leiders.

Als in de ontmoeting de zendeling zijn verhalen deelt, zijn strijd en Gods overwinningen, mogen wij leren hoe God werkt en wij deel mogen zijn in Zijn Werk.

Voor 2014 en 2015 is Dr. Roberta Bustin de nieuwe schakel voor het Nederlandse District.

Zij heeft 30 jaar lesgegeven in scheikunde en 16 jaar in de zomer als researcher gewerkt bij de National Aeronautics and Space Administration (NASA).

Al 17 jaar is zij met veel toewijding en vreugde werkzaam als vrijwilligster Mission Corps in Roemenië. Dit werk geeft haar grote voldoening.

Roberta Bustin kwam op uitnodiging van het zendingsechtpaar Jon en Margaret Scott, die als pioniers werkzaam waren in de Kerk van de Nazarener in Roemenië. Roberta Bustin voelde de roeping om als vrijwilligster te gaan en haar verlangen was om het Evangelie uit te dragen en kerken te stichten. In haar eerste geschreven motivatie stond “gaan om te onderwijzen, te (s)preken en een lading vol ander dingen”. Haar eerste acties bestonden uit het leren van de taal en kennis maken met de mensen.

In 1998 werd Roberta Bustin gevraagd om als pastor de Kerk van de Nazarener Sighişoara te dienen.

Hier dient zij jong en oud en helpt studenten met de Romanian Studies Program. Vijf jaar later is er een preekpunt gestart in de plaats Tigmandru. Hier heeft zij verschillende programma’s gestart, waaronder een kerk, een kliniek, een naaiatelier, een kleuterschool en sociale en educatieve activiteiten voor jongeren.

De afgelopen jaren heeft zij beide gemeentes gediend en heeft meegewerkt aan de voltooiing van ordinanties, lesgegeven in Theologie, Bijbelse studies en praktisch kerk leiderschap. Zij geeft ook regelmatig nog les in Environmental Science (hierin leer je om innovatieve methoden te ontwikkelen om de kwaliteit van onze leefomgeving te verbeteren). Inmiddels is het leiderschap in de gemeentes in Sighişoara en Tigmandru overgedragen aan een lokale opgeleide predikant.

Zij is ook de coördinator van Werk & Getuigenis teams. Hierdoor zal zij niet alleen onze schakel zijn, maar ook direct betrokken bij het aankomende W&G team die vanuit Nederland in oktober in Sighişoara zullen gaan helpen/werken.

Kijk voor info op www.veritas.ro of romanianazarene.blogspot.nl