Toen de echtgenoot van Florence stierf, bleef zij als alleenstaande moeder met zes kinderen achter. “Ik wist niet wat ik moest doen”, vertelt ze. “Ik had geen hoop meer om aan mijn kinderen te geven.” De toekomst van Florence en haar kinderen was onduidelijk. Dat begon te veranderen toen ze lessen ging volgen bij het Empowering Women With Dignity (vrouwen met eigenwaarde versterken) -project in Liberia, en ze koos voor de opleiding van kleermaker.

In Liberia, en vele andere delen van de wereld, worden vrouwen door diepe en een overal aanwezige ongelijkheid ervan weerhouden de cirkel van armoede te doorbreken. Generaties lange armoede, gebrek aan toegang tot onderwijs, kind huwelijken, tienerzwangerschappen en misbruik zijn allemaal veelvoorkomende belemmeringen.

De Kerk van de Nazarener in Liberia erkent deze uitdagingen voor vrouwen in hun land en heeft een reeks beroepsopleidingen opgezet om vrouwen te leren hun eigen mogelijkheden te ontwikkelen, hun eigenwaarde te hervinden en in staat te stellen een andere toekomst op te bouwen. Deze lessen worden in lokale Nazarener kerken gegeven en bieden vrouwen de mogelijkheid om de liefde van Christus op een tastbare manier te ervaren.

Via het NCM Christmas Project kunt u het Empowering Women With Dignity project steunen, de waarde van vrouwen als kinderen van God bevestigen en het geschenk van hoop geven.

Florence is maart 2020 afgestudeerd aan het kleermakersprogramma. Met de vaardigheden die ze heeft opgedaan, verdient ze een inkomen en onderhoudt ze haar gezin. De toekomst ziet er ook rooskleuriger uit nu ze opties heeft en de mogelijkheid om te werken. ‘Nu kan ik dankzij deze opleiding iets voor mijn kinderen en mezelf doen’, legt ze uit.

Wanneer je dit jaar aan het NCM Christmas Project geeft, ondersteun je levens veranderende lessen in beroepen zoals zeep maken, catering en kleermakerij. Je geeft vrouwen en meisjes in Liberia een nieuwe kans om een ​​ander verhaal voor zichzelf te schrijven. Maar het belangrijkste is dat je ze laat weten dat ze ertoe doen.

Wil jij deze kerst hoop geven? Florence is niet de enige! Je kunt meer vrouwen ontmoeten die hoop ervaren via het Empowering Women With Dignity-project door tussen nu en Kerstmis onze blog en posts op sociale media in de gaten te houden. In de komende maanden kun je middels giften deelnemen aan het kerstproject en dit project te delen met je kerk, vrienden of familie.

Help Florence en de andere vrouwen door een gift te geven op rekeningnummer NL37INGB0004085285 t.n.v. District Nazarene Missions International o.v.v. Liberia kerstproject en uw gemeente. Of maak uw gift over op het rekeningnummer van de plaatselijke gemeente.