Vrijdag de 11 maart 2011
Honshu, Japan
Door NCN Nieuws Personeel

Een 8,9 aardbeving en de daaropvolgende tsunami heeft aan de noordkust van Japan velen honderden doden en talrijke gewonden veroorzaakt, er zijn branden uitgebroken en gebouwen zijn ingestort of staan op instorten.

De schokgolven van de aardbeving in de Stille Oceaan regio met een naschok tsunami raakten de Hawaïaanse eilanden om 10:45 EST en langs de westelijke kustgebied van de VS om 11:20 uur EST.
Een 33-voet tsunami overspoelde de kuststreek ten noorden van Japan Tokyo en vernielde een groot deel van de infrastructuur van het gebied, hierdoor ontstond een beperking van communicatie.

Mark Sakamoto, president van Japan Nazarener Theological Seminary, heeft de pastoor of leden van de kerk in Sendai vrijdag proberen bereiken, waar de tsunami was.

Leden van de Sendai Kerk van de Nazarener hadden hun nieuwe gebouw slechts 12 maanden geleden ingewijd. De gemeente kreeg contact met pastor Shouei Abe op zaterdagochtend lokale tijd. Hij is veilig en het gebouw is intact, zei Sakamoto.

“Loof de Heilige Naam,” zei Sakamoto in een schriftelijke reactie op de NCN Nieuws. “Dank u voor uw gebed.”

Sakamoto, pastor van de kerk Koiwa in Tokio, zei dat de beving veel mensen bang heeft gemaakt. In het appartement van zijn familie boven de kerk, was meubilair omgevallen en allerlei voorwerpen op de vloer gevallen.

Het kerkgebouw weerstond de aardbeving, en er zijn geen meldingen van gewonden of doden in dat gebied van Tokyo, zei Sakamoto.

“Ik heb Mark en Japanse Christenen verzekerd van het gebed voor de Japanse volk”, zei Verne Ward, directeur van de Kerk van de Nazarener’s Azië-Pacific regio.

Ward heeft opgeroepen om tijd te nemen om de wijk en gemeente in Taiwan voor Gods Troon te brengen met een uitstorting van gebed en verzekerde, de nieuwgekozen Japan District hoofdinspecteur, Manabu Ishida van gebeden van de Vergadering voor de komende uren en dagen.

Junichi Nakade, een in Azië-Pacific en Japanse Nazarener Theological Seminary student, zijn vrouw, Mari, en hun zoontje, Tsukushi, waren met Junichi’s ouders in het zuiden van Japan toen de aardbeving en de daaropvolgende tsunami werd getroffen. De Nakades leven op de campus van JNTS(bijbelschool) en zei dat de gebouwen intact zijn ge bleven, hoewel ze zich zorgen maken over de toestand van hun campus appartement.

De gehele oostkust van Japan blijft onder tsunami waarschuwingen en het land wordt geconfronteerd met met dilemma’s door de naschokken. De aardbeving beschadigde grote energiebedrijven, waaronder twee kerncentrales.

Werkploegen werken onafgebroken sinds vrijdag om de kernreactoren te laten afkoelen. Na branden in de beide faciliteiten’kernreactors op vrijdag zitten 4,4 miljoen huizen zonder stroom.

Toen Marty Egashira zijn moeder bezocht in het ziekenhuis begon de aardbeving. Egashira, een lid van Japan NCM, is net als honderden mensen gestrand als gevolg van beschadigde wegen en een lstil komen te liggen van het openbaar vervoer. Hij zal de nacht doorbrengen in het ziekenhuis en hoopt morgen terug te keren naar huis, zei hij.

Dit is de sterkste aardbeving in de geschiedenis van Japan. Overheidsfunctionarissen verwachten dat het aantal sterfgevallen nog hoger zal worden door talrijke meldingen van aardverschuivingen, overstromingen, ingestorte gebouwen en branden.

De 8,9 aardbeving was de eerste in een reeks van aardbevingen, die US Geological Survey meldde, het begon om 2:45 uur lokale tijd ongeveer zes mijl onder de zeespiegel en 231 mijl voor de oostkust. Vijf krachtige naschokken van maximaal 7,1 in omvang volgde binnen het uur en dertig naschokken zijn opgetreden sinds de initiële aardbeving.

Mensen in Tokio, die 235 mijl afstand waren van het epicentrum, voelde de schokken net als inwoners van Peking , China, meldde CNN .

De raad van bestuur van General Superintendents van de Kerk van de Nazarener, belast met de wereldwijde opdrachten en bediening, heeft een oproep uitgevaardigd tot gebed. Nu de kerk zich bevindt in de vastentijd, vooruitlopend op de herdenking van de kruisiging van de Heer en de glorieuze boodschap van Zijn opstanding, mogen gelovigen weten dat God aanwezig is in tijden van lijden. Wij mogen in gebed beroep doen op de genade, genade en mededogen van de Heiland voor allen die door deze ramp zijn getroffen.

De Kerk vraagt wereldwijd Nazareners overal om te pauzeren en te bidden voor het Japanse volk, en dat het verlenen van bijstand mogelijk zal zijn.

U kunt uw gift overmaken op giro 4085285 t.n.v. District Nazarene Missions International o.v.v. Japan ACM1762